Projecten

Image

Onderhoud watergangen

Baggerwerk Alphen aan de Rijn

Om er voor te zorgen dat er genoeg water in de watergangen kan huishouden moet er eens in de zoveel tijd gebaggerd worden. Nu was er door het Hoogheemraadschap van Rijnland bepaald dat Alphen aan de Rijn en omstreken aan de beurt was om opgeschoond te worden. 

Het gehele project bestaat uit het verwijderen van 40.000 m3 bagger uit diverse watergangen in bovengenoemd gebied. Van deze hoeveelheid wordt er 3.000 m3 op de kant gezet, 30.000 wordt er afgevoerd naar een zelfgemaakt weiland-depot en dan wordt er nog 7.000 m3 afgevoerd naar een erkend verwerker i.v.m. vervuilingen.

In de winter van 2017 en het voorjaar van 2018 zijn wij begonnen met het uitvoeren van het project en is er gestart met het baggeren van vooral de kleine (particuliere) watergangen. Dit hebben wij gedaan met een mini-schuifboot en een midigraver. Via de midigraver wordt het bagger in een rupskruiwagen gegooid waarna de rupskruiwagen dit weer in een grote baggerbak kan dumpen. Deze grote baggerbak werd vervolgens afgevoerd met een trekker en haakarmsysteem.

Later in 2018 zijn wij verder gegaan met het baggeren van voornamelijk de grotere watergangen. Deze worden met een grote schuifboot en mobiele kraan uitgebaggerd. Ook hier wordt het bagger grotendeels afgevoerd met of trailers, of trekkers met vloeistofdichte kippers.

 

 

Image
0
%
vakmensen
Image
0
klanten blij gemaakt afgelopen jaar

Heeft u een vraag?

Wij denken graag met u mee

Volg ons

logo-footer-200x70px.png

T +31 71 501 82 63

Leidseweg 17a, 2374 AS Oud-Ade

info@gebrvdpoel.nl