Groene Hart Centrum

Image
Totale gebiedsinrichting

Gebiedsinrichting ''Groene Hart Centrum'' te Leiderdorp

Het voormalig HSL/A4 informatiecentrum in de Bospolder in Leiderdorp is omgevormd tot een recreatief en educatief Groene Hart Centrum met horeca. Aan het begin van 2021 zijn wij begonnen met de gebiedsinrichting voor de Gemeente Leiderdorp. 

Gestart is met de nodige voorbereidingen om met de werkzaamheden te kunnen starten. Vervolgens zijn wij begonnen met het aanvoeren van ca. 12500 m3 grond als voorbelasting voor het toekomstige parkeerterrein. Dit heeft een periode van drie maanden op het terrein gelegen om tot de juiste verdichting te komen. Tevens is er aan de waterkant voor het gebouw een eerste kleilaag aangebracht om de stabiliteit van de dijk te waarborgen.  

 

Na de periode van drie maanden zijn de werkzaamheden weer hervat op het project. Hierbij is de voorbelasting afgevoerd en gebruikt om een laaggelegen perceel in Hoogmade op te hogen. Verder is 150 meter kade opgehoogd aan de voorzijde van het gebouw. 
Aansluitend is er voorbelasting aangebracht op fase 2 aan de andere zijde van de N446, dit is bestemd voor het toekomstige fietspad. Tot slot is de fundatie voor het terras van De Brasserie Groep gecreëerd.
Aansluitend zijn wij begonnen met de opbouw van het gehele buitenterrein. De eerste fietspadplaten zijn gelegd, start werkzaamheden van het parkeerterrein, grondwerk rondom de moestuin, etc. In deze weken werden de contouren van het terrein steeds duidelijker.
In de loop van de weken zijn we naast het parkeerterrein en grondwerk gestart met de aanleg van het terras en diverse steigerwerken. Het terras bestaat uit Stelcon platen en betonnen traptreden om bovenop de dijk te komen. De vijf steigerwerken zijn vanaf het water gerealiseerd d.m.v. pontons en zullen dienen als uitkijkpunt, aanlegsteigers en zitplekken. Naast de 83 parkeerplaatsen die het terrein zelf biedt zijn er ook langs de toegangsweg van het terrein nog eens 40 parkeerplaatsen gerealiseerd. 

In deze weken is aan de andere kant van de provinciale weg bij Fase 2, de fundatie aangebracht. Dit is gedaan door middel van het lichte opvulmateriaal Bims, om op de gewenste hoogte te komen. Op de ruimte naast het terras zijn verschillende elementen gerealiseerd voor kinderen, zoals: een amfittheater, een boomstammenparcour, overlooptouw over het water, speeltoestel met waterpomp en een speelboom.
0
%
vakmensen
Image
0
klanten blij gemaakt afgelopen jaar

Heeft u een vraag?

Wij denken graag met u mee

Volg ons

logo-footer-200x70px.png

T +31 71 501 82 63

Leidseweg 17a, 2374 AS Oud-Ade

info@gebrvdpoel.nl

Opslaan
Cookies gebruikersvoorkeuren
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Als u het gebruik van cookies weigert, werkt deze website mogelijk niet zoals verwacht.
Accepteren
Afwijzen
Analytics
Tools die worden gebruikt om de gegevens te analyseren om de effectiviteit van een website te meten en om te begrijpen hoe deze werkt.
Google Analytics -
Wordt gebruikt om het aantal Google Analytics-serververzoeken bij te houden bij gebruik van Google Tag Manager
Accept
Decline
Google Analytics
UA Code voor het verzamelen van statistische gegevens.
TAG Google Analytics
Accept
Decline