Skip to main content

Geschiedenis

Meer dan 50 jaar

Direct na de 2e wereldoorlog begon Dammes sr. voorzichtig met wat loonwerk. Hij kocht een vredesjeep en zette die voor de machines die hij had i.p.v. een paard om zo het werk op de boerderij te versnellen. En als dit dus sneller gaat heb je tijd over om ook wat bij de buren te doen en zo is het loonbedrijf voorzichtig begonnen.

Gebr.v.d.Poel - historie

Los gekoppeld van de boerderij

Gebr. van der Poel is in 1965 ontstaan toen de 2 boerenzoons Bram en Dammes van der Poel de landbouwmachines, en 1 man personeel van hun vader overnamen, het loonbedrijf werd dus los gekoppeld van de boerderij.

De eerste jaren heeft het bedrijf zich voornamelijk toegelegd op het uitvoeren van werkzaamheden voor boeren in de wijde omtrek. Maar beide broers zagen al snel in dat als je het hele jaar werk wilt hebben, je ook werk buiten de landbouw moet hebben. In die tijd werd al voor diverse polderbesturen wat werkzaamheden gedaan, en toen dus in 1979 diverse polders samengevoegd werden tot het Waterschap De Oude Rijnstromen werd Gebr. van der Poel de eerste huisaannemer.

Hoogheemraadschap Rijnland

Tot op heden is het Hoogheemraadschap Rijnland een van de grootste opdrachtgevers. Vanaf die tijd is het werk in de grond- weg- en waterbouw alleen maar toegenomen zonder echter de landbouw te vergeten.

Geschiedenis tot aan het 50-jarig jubileum

In het jaar 2016 bestonden wij 50 jaar en is er door het kwartaalblad 'Alkmadders' een mooi stuk geschreven over de geschiedenis van het bedrijf tot aan het 50-jarig jubileum. Door middel van onderstaande link kunt u het gehele stuk lezen.

Daarom zijn we klaar voor de toekomst

  • Om gebruik te maken van onze ruim 50 jaar ervaring
  • Om te werken met onze gedreven, deskundige medewerkers
  • Om de efficiency en nauwkeurigheid van ons hypermoderne machinepark
  • Om uw voordeel te doen van onze inventiviteit en onze veelzijdigheid
  • Om mee te liften op ons brede netwerk in het veenweidgebied