Skip to main content

Ons pand

Erg trots op en elke dag blij mee

We zijn er erg trots op en sinds de oplevering in 2016 nog elke dag blij mee. Onze werkplaatsen, werktuigenberging en ons kantoor zijn in dat jaar opnieuw ge- en verbouwd met de nieuwste duurzame technieken en materialen. In 2021 hebben we een overkapping gebouwd voor het stallen van divers materieel.

Hoe is het ontstaan

Gebr. van der Poel is al vanaf zijn ontstaan werkzaam vanuit onze huidige locatie, in die tijd was daar ook nog de ouderlijke boerderij gevestigd. Toen duidelijk werd dat de boerderij geen toekomst had, is het loonbedrijf uit gaan breiden met een werkplaats in 1982 en werktuigenberging in 1987. Het bedrijf groeide rustig door en daardoor werd de locatie wat krap, dus naar de gemeente om te kijken wat de mogelijkheden waren om uit te breiden, dat ging minder makkelijk dan gehoopt maar in 2008 was eindelijk het bestemmingsplan dusdanig gewijzigd dat uitbreiding mogelijk was.

Nieuwbouw 2013

Na 10 jaar was het eindelijk zover dat we mochten bouwen maar zat Nederland net in de crisis, dus gingen de plannen even in de ijskast. In 2012 waren we het wachten zat en is samen met de aannemer en architect een plan gemaakt om gefaseerd alle gebouwen te vervangen en een complete nieuwe bedrijfshuisvesting te bouwen welk voldoen aan alle moderne eisen. In augustus 2013 zijn de werkzaamheden gestart en in december 2015 waren alle bouwactiviteiten klaar. In het voorjaar 2016 hebben we het buitenterrein aangepakt.

Nieuwbouw 2020

In november 2020 zijn we gestart met de bouw van de nieuwe open loods. Deze loods in bedoeld om divers materieel droog te kunnen stallen. In maart 2021 is de bouw opgeleverd. Aansluitend zijn we begonnen met het rondom gelegen straatwerk en inmiddels is het bedrijventerrein ruim 100 meter uitgebreid naar achteren.

Daarom zijn we klaar voor de toekomst

  • 850 Zonnepanelen
  • Geen gasaansluiting
  • 100% energie neutraal
  • Vloerverwarming, kraanbanen en afzuiging voor een gezond werkklimaat
  • Goede isolatie en vloerkoeling zodat airco niet nodig is

Aangesloten bij het project Zon Op Dak

Steeds meer agrariërs melden zich aan voor de persoonlijke energiescan. Dit is een instrument waarmee ze inzicht krijgen in de financiële en technische haalbaarheid van zonnepanelen op daken van hun stallen en schuren. Liander krijgt op deze manier inzicht in de hoeveelheid opgewekte duurzame energie en welke aanpassingen in het netwerk hiervoor nodig zijn. De energiescan maakt onderdeel uit van het project Zon Op Dak.